Pigmentflekker? Kan jeg bli kvitt dem?

Pigmentflekker? Kan jeg bli kvitt dem?

Pigmentflekker? Kan jeg bli kvitt dem?

Pigmenteringsflekker (melasma på fagspråket) er mørke områder som oppstår, gjerne i ansiktet. De oppstår som et resultat av en overproduksjon av melanin. Pigmentflekker oppstår også gjerne etter mye sol, ved graviditet eller etterhvert som en blir eldre. Flekkene har gjerne en grålig eller brun farge, og de fleste opplever å få dette i løpet av livet. 


Hva kan hjelpe mot pigmentflekker?

Som med alt annet, er det lettere å forebygge enn å bli kvitt pigmentflekker. Derfor er det særlig viktig at du bruker solfaktor året rundt.


Eksfolier huden, dette hjelper med å bli kvitt døde, pigmenterte hudceller og ny hud kommer fortere frem.

Galactomyces hjelper for å oppnå en jevnere hudtone og vil også lysne pigmentflekker

Vitamin B12 hjelper huden til å produsere mer kollagen. Mangel på B12 har også vist seg å kunne resultere i mer melasma (pigmentflekker). Vitamin B12 vil fremme nye hudceller og dermed kunne hjelpe mot pigmentflekkerCentella er også en vinner mot pigmentflekker. Den øker cellefornyelsen og blodsirkulasjonen. Dette gjør at ny og frisk hud lettere kommer fremQ10 er en antioksidant som produseres naturlig i kroppen. Cellene trenger Q10 for å produsere energi. Når en blir eldre minsker produksjonen av Q10. Det er vist at Q10 er med på å stoppe tyrosinase, et enzym som er nødvendig for å danne melasma (pigmentflekker).  .

 

Peptide er den siste ampullen vi vil dra frem som god for behandling mot pigmentflekker. Peptider er rekker med aminosyrer som holdes sammen av peptide-bånd. Peptider både lysner flekker slik at de kan bli mindre synlige, og øker produksjonen av kollagen.

                      

Retinol eller vitamin A, stimulerer kollagenproduksjon og hjelper derfor med å jevne ut hudtonen og minske pigmentflekker. Retinol vil gjøre huden mer elastisk, jevn og smidig.

 

Tilbake til bloggen