Hydrert og glødende hud + fargerik mat = sant

Hydrert og glødende hud + fargerik mat = sant

Jeg elsker glød i huden! Og som en selverklært newbie innen hudpleie (og sminke, forsåvidt), så har jeg testet meg frem til en rutine jeg er veldig fornøyd med. Det frustrerende er jo at kombinasjonen av produkter må endres etter årstidene, men her er i hvert fall min suksessoppskrift denne våren og før-sommeren.

I hudpleierutinen min om kvelden har jeg disse stegene:
1. Dobbel rensing (oljebasert og så vannbassert rens. Bruker også peeling pads som eksfoliering)
2. Toner, gjerne 7 lag les mer
3. Ampuller: Mugwort, hyaluronsyre, peptid, retinol (2-3g/uke) og jojobaolje. Eventuelt en god nattmaske når jeg trenger litt ekstra fuktighet.
4. Øyekremen pep-tightening fra Petitfêe
5. Fuktighetskrem

Om morgenen skyller jeg bort rester fra dagen før, enten med vann eller en enkel rens. Så påfører jeg Galactomyces, hyaluronsyre og azulene, øyekrem og en god solkrem med faktor 50.

Gjennom hele dagen bruker jeg en god mist som jeg sprayer over.

Viktigheten av maten vi spiser

Jeg har også erfart at et kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker og fullkorn sammen med gode fett- og proteinkilder for de gjenoppbyggende effektene påvirker huden svært positivt. Huden vår er faktisk kroppens største organ, og den trenger næring for å fungere optimalt Maten vi spiser gir huden essensielle næringsstoffer som vitaminer, mineraler, antioksidanter og fettsyrer. Hvis du spiser en regnbue hver dag blir både øyne, mage og hode glad! La ditt kosthold inneholde frukt, grønnsaker, bønner, linser, nøtter, kjerner, frø, korn og fet fisk! Det er viktig å huske at det ikke finnes en enkel matvare som kan gi deg drømmehud. Det beste er å spise et sunt og variert kosthold som gir kroppen din alle næringsstoffene den trenger for å holde seg frisk!

Vann og søvnkvalitet

Å drikke mye vann er også veldig viktig for å holde huden hydrert og gi den en glødende hudtone. Litt avhengig av hvor mye du svetter, så kan 2-3 liter per dag være et fint mål. Drikk jevnlig og FØR du blir tørst!

Samtidig er det å sørge for god søvn essensielt (så langt på vei man kan, småbarnsforeldre I hear ya). Roe ned før legging, uten skjerm og kanskje med litt yoga eller annen avspenning hjelper til med å tømme hodet og gi deg mer fredfull søvn.

 

Lykke til med å gjøre huden din enda mer glødende!

Med vennlig hilsen

Skribent og personlig trener Charlotte Karlsen
@charlottemsk
Tilbake til bloggen