Siste innlegg

Når kulden biter og luftfuktigheten synker, er det ekstra viktig å gi huden den pleien den trenger for å holde seg fuktig og beskyttet. Tørr hud kan lett bli rød, flassete, irritert, stram og ubehagelig, men med noen enkle grep kan du sørge for at huden din holder seg sunn og hydrert gjennom hele sesongen. Her er noen tips for å holde huden fuktig:

1. Oljerens 

Koreanerne bruker som oftest oljerens som første steg i hudpleierutinen for å effektivt fjerne smuss, solkrem og oljebaserte urenheter uten å strippe huden for naturlige oljer. Oljerens er spesielt gunstig for tørr hud om vinteren, da oljerensen gir en mild og fuktighetsgivende rens som beskytter hudens fuktighetsbarriere. Ved å bruke oljerens kan huden holdes myk og hydrert, selv i kaldt og tørt vintervær.

Petitfée Beautifying 3 i 1 Rens (100ml)

 

 

 

 

 

 

 

Neos:lab Fluid Cream Cleanser

 

2. Tilfør fuktighet etter vask/rens

Etter vask er huden din ofte strippet for sine naturlige oljer, og derfor er det avgjørende å tilføre fuktighet med en gang. Har du svært tørr hud, kan du redusere rensingen til kun vann om morgenen, og bruke en mild rens om kvelden. Dette forhindrer at huden blir overbelastet og ytterligere dehydrert.

The Potions Cica Gentle Facial rens

3. Hydrerende serum/ampull

Hydrerende serum er viktig om vinteren fordi det gir et ekstra lag med fuktighet til huden, kan gi huden din et ekstra boost med fuktighet. Serum trenger dypt inn i huden og leverer aktive ingredienser som hjelper til med å reparere og styrke hudens fuktighetsbarriere. Dette forhindrer at huden mister fuktighet gjennom dagen, noe som bidrar til en mykere, smidigere og mer beskyttet hud i det kalde vinterklimaet.

Licorne Cactus Deep Moist Ampull

The Potions Hyaluronsyre ampull

4. Invester i en rik fuktighetskrem

Til slutt, sørg for at du bruker en god, rik fuktighetskrem som holder på fuktigheten. En tykkere, næringsrik fuktighetskrem er nødvendig for å beskytte huden mot vinterens harde klima. Denne typen krem gir huden den langvarige fuktigheten den trenger for å holde seg myk og smidig gjennom dagen og natten.

Licorne Premium Glow Vita Fuktighetskrem

 

Licorne Cactus Deep Moist Facial Cream

5. Nattmasker – din nye bestevenn

En maske over natten er en effektiv måte å gi huden dyptvirkende hydrering. Den får tid til å trekke inn og den låser inn fuktigheten fra kveldsrutinen din. Dette gir huden tid til å absorbere næringsstoffene og vil etterlate deg med frisk, hydrert hud om morgenen. Nattmasker er som en spakveld for ansiktet ditt, uten at du trenger å forlate sengen. Når du våkner, vil huden føles som om den har fått en full natts skjønnhetssøvn, selv om du kanskje ikke har det!

The Potions Cica Night Capsule

En ansiktsolje, som for eksempel jojobaolje, er ideell for å forsegle fuktigheten i huden og gi ekstra beskyttelse mot kulden. Oljen hjelper med å forsegle fuktigheten og la produktene jobbe dypere i huden, akkurat som en nattmaske. Inkluder noen dråper av oljen ved påføring av fuktighetskrem eller maser lett inn i huden alene.

The Potions Jojoba oil serum

6. Husk solkrem, selv om det ikke er sommer

Selv om UV-strålene ikke er like sterke om vinteren, kan de fortsatt skade hudens barriere og bidra til tørrhet. Solkrem er derfor like viktig på vinteren som om sommeren for å beskytte huden mot miljøpåvirkninger og hjelper den å opprettholde sin naturlige fuktighet

Nacific Sun Essence Solkrem

7. Tilpass hudpleierutinen etter hudens behov

Lytt til huden din og juster hudpleierutinen etter hudens tilstand. Hvis huden føles strammere enn vanlig, kan det være lurt å legge til flere fuktighetsgivende produkter. Er huden irritert etter eksfoliering, kan det være et tegn på at huden er stresset eller overbehandlet. Vær derfor forsiktig med eksfoliering – det kan være alfa og omega om vinteren, men unngå det hvis huden er irritert eller sår.

The Potions Cica Smooth Peeling Pads

Licorne Jeju Matcha Wash Off Maske

8. Fukt huden innenfra

Mat som er rik på antioksidanter og omega-3 fettsyrer, som laks, avokado og nøtter, hjelper huden din med å holde på fuktigheten og gir den næring fra innsiden. Et balansert kosthold kan være like viktig som hudpleieprodukter for å holde huden sunn.

 

9. Unngå lange, varme dusjer

Selv om det kan være fristende å ta en lang, varm dusj i vinterkulden, kan varmt vann strippe huden for de naturlige oljene. Bruk lunkent vann i stedet for å bevare hudens naturlige fuktighet.

 

10. Øk luftfuktigheten i hjemmet ditt

Vinteren i Norge fører ofte til store temperaturendringer mellom inne- og uteluft, som kan føre til tørr inneluft som bidrar til tørr hud. En luftfukter kan hjelpe med å holde fuktigheten oppe innendørs og forebygge at huden blir tørr og irritert.

 

11. Pleie for tørre hender

Hendene er ofte ekstra utsatt for tørrhet om vinteren. Bruk en mild såpe, etterfulgt av en håndkrem/serum og gjerne en olje som jojobaolje for å forsegle fuktigheten. Husk å bruke hansker utendørs og silikonhansker ved kontakt med sterke rengjøringsmidler.

Fit Your Skin Håndpakke

Hånd serum og håndsåpe

Denne eksklusive håndsåpen inneholder vulkansk leire. Leiren kombinerer hardheten til vulkanske bergarter, med mykheten til sfæriske partikler, slik at du skånsomt og effektivt får rene hender, uten at huden tørker ut, selv ved hyppig håndvask. Håndserumet gir også masse fuktighet, pleie og mykgjør hendene. Med blant annet hyaluronsyre og camellia seed olje får huden langvarig fuktighet og næring.  Serumet har en lett konsistens, klisser ikke og trekker lett inn i huden. 

 

12. Ingen sprukne lepper!

Leppeolje gir dyp fuktighet og beskyttelse til leppene, som lett kan bli tørre og sprukne i kaldt vær. Oljen skaper en barriere som holder på fuktigheten, noe som hjelper leppene med å forbli myke og hydrert hele dagen. 

Petitfee Super Seed leppeolje

 

Ved å inkludere disse tipsene i din daglige hudpleierutine, kan du beskytte huden mot kuldens utfordringer og bevare dens naturlige glød. Ta godt vare på huden din i kulden og nyt resultatene av en sunn, hydrert hud!