Hudpleie i sommer

Tilfør disse ingrediensene i sommer

I Norge har vi ikke like store tradisjoner for å ivareta og beskytte huden mot UV-stråler. Dette er noe som er blitt satt større fokus på i senere år- heldigvis! Vi kan ikke presisere nok hvor viktig det er å bruke ingredienser som beskytter huden. Dette er først og fremst viktig for å beskytte huden mot hudkreft, men det er også nøkkelen til en jevn og klar hudtone, og en sunn og frisk hud. Bruk alltid solkrem hver morgen, vi anbefaler å bruke faktor 50. 

Q10 
Q10 er blitt brukt i Koreansk hudpleie over lengre tid, i jakten på en strammere og mer elastisk hud. 
Q10 er et naturlig enzym som kroppen selv produserer og er et av de mest fundamentale antioksidantene. Antioksidanter fungerer som et skjold på huden som kan brukes for å bekjempe alt som bidrar til aldrende hud. Q10 kan altså brukes som et skjold for å beskytte huden din mot UV-stråling, infrarød stråling og ozon forurensing som i stor grad påvirker aldring av huden. Dersom du klarer å beskytte huden mot disse miljøfaktorene, vil du kunne forebygge aldring av huden. Det er vist at Q10 faktisk fungerer på lik linje som en annen superingrediens, nemlig C vitamin. Q10 nøytraliserer fire radikaler på samme måte som C vitamin, og er derfor en populær "anti age" ingrediens. 
 
Huden din kan bli skadet av UV-stråler og frie radikaler som også kan gjøre skade på hudens DNA. Antioksidantene fra Q10 vil beskytte huden fra sol og frie radikaler på et molekylært nivå og redusere at kollagenet i huden brytes ned og dermed hindre solskader
Innfør gjerne Q10 i hudpleierutinen din som ekstra solbeskyttelse, nå på sommeren.
The Potions Q10 ampull 20ml. Beroliger huden, gir energi og revitaliserer. - KaRebeauty
Mugwort 
Mugwort er også en ingrediens med lange tradisjoner i koreansk hudpleie. Dette er en svært effektiv ingrediens som er rik på vitaminer og antioksidanter. Essensen passer perfekt for deg med akneutsatt og sensitiv hud. Mugwort er tradisjonelt brukt i koreansk hudpleie i mange år.
Dette er en helt fantastisk og effektiv ingrediens som har utrolige mange gode egenskaper for huden din. Den demper rødheter, kløe og irritasjoner, reduserer inflammasjoner, eksem og psoriasis. 
 
Mugwort er full i antioksidanter som vil virke som en beskyttelse på huden mot Uv-stråling. Den vil også hjelpe å beskytte hudbarrieren. 

Peptide
Huden din elsker peptider. Peptider er kortkjedede aminosyrer som forsterker og bidrar til å bygge proteiner i huden din, noe som resulterer i en fast og sunn hud med færre rynker og mindre skade fra miljøgifter. En miljøfare som delvis kan reduseres ved bruk av peptider er UV-skader fra solen.

Melanin er kroppens naturlige, innebygde solkrem. Når den utsettes for UV-stråler, vil huden din produsere mer melanin, som gjør huden din mørkere. Denne mørkere overflaten vil absorbere mer lys enn blek hud, og reduserer noe av celleskaden som finner sted. Melanin er imidlertid ikke en idiotsikker solkrem, selv de med mørk hudtone(mye mekanin) vil til slutt overgå nivået av UV-stråling melaninet deres kan absorbere, og de vil få en smertefull solbrenthet, en viss mengde usynlig cellulær skade, eller begge deler.

Når denne skaden skjer, bruker huden peptider for å gjenoppbygge. Men akkurat som du kan hjelpe melanin med solbeskyttende jobb ved å bruke en solkrem, kan du også øke kroppens bruk av peptider ved å velge produkter med peptider. Peptider, med så mange kraftige fordeler, kan være en verdifull alliert i kampen. for å gjenopprette hudens helse og vitalitet.

Hyaluronsyre
Et must have om sommeren er hyaluronsyre. Hyaluronsyre både fukter på overflaten, og trenger dypt inn i huden din. Den etterlater huden fyldig og ungdommelig. Huden trenger fuktighet, også om sommeren. I løpet av sommermånedene står huden din overfor en tøff kamp mot dehydrering. Solens UV-stråler, kombinert med den varme og tørre luften, kan gjøre at huden din føles uttørket og trenger fuktighet. Det er her hyaluronsyre trer inn som helten i hudpleierutinen din. Hyaluronsyren gir mye fuktighet, tilpasser seg miljøet ditt, og sikrer at huden din holder seg sunn, hydrert og balansert.

Tea Tree
Har først skaden skjedd og huden din blir skadet av solen, da må du ha denne ingrediensen klar. Tea tree olje er en av naturens mest effektive måter å lindre eller forhindre solbrenthet. Den har veldig sterke smertestillende egenskaper som bidrar til å roe og lindre smerte og svie.
Et tips er å fortynne en del ren tea tree-olje med ti deler olivenolje eller kokosolje, og smøre blandingen på solbrentheten. Du kan bruke ren tea tree olje direkte på solbrentheten din, men personer med sensitiv hud bør holde seg til å bruke den i fortynnet form. 
 
De helbredende egenskapene til tea tree olje vil bidra til å forynge og rehydrere huden din etter soleksponering. Dette vil igjen bidra til å redusere aldringseffektene som soleksponering kan ha på huden
Calamine
Calamine kan bidra til å lindre kløe og flassing forbundet med solbrenthet. Vanninnholdet i calamine kan også gi en avkjølende følelse når den fordamper.
Calamine er også super å bruke på insektbitt, denne vil redusere kløe og irritasjon
 
Tilbake til bloggen