Solkrem, året rundt?

Solkrem, året rundt?

Trenger du solkrem året rundt? Her i Norge er de fleste opptatt av å få en fin brunfarge, og vi bruker som regel solkrem kun på solfylte dager. Mange bruker som regel samme solkrem både på kroppen og i ansiktet, og teksturen er gjerne litt klissete og feit. 

Solkrem er viktig året rundt, særlig i ansiktet. Det er derfor viktig for huden din at du bruker en solkrem som er egnet for ansiktet.

UV Beskyttelse  

En av de viktigste egenskapene med solkrem er UV beskyttelse. Det finnes mange UV-stråler, men de farligste er UVA- og UVB- stråler, som begge kan forårsake skader. UVB- stråler påvirkes av vær, og det er disse strålene som gjerne gjør deg solbrent. De kan også forårsake hudkreft og fremskynde aldringstegn. UVA-strålene er like sterke hele året, men kjennes ikke på huden på samme måte. Det er disse strålene som går dypest inn i huden og kan forårsake soleksem, framskynde aldringsprosessen og kan gi hudkreft. UV-stråling er den største årsaken til kreft.  

Solfiltre

Solkremer inneholder filtre som beskytter oss mot UV-strålene, og det finnes to ulike typer. Kjemisk filter og fysisk filter (mineral filter). Noen solkremer inneholder den ene, eller den andre. Mange inneholder en blanding av disse to, såkalt kombinasjonsfilter, og begge gir god solbeskyttelse. Solkremer med kjemisk filter omdanner UV-strålene til uskadelige bølgelengder. Kremer med kjemisk filter har god konsistens som trekker godt inn i huden og er dermed også lett å påføre. Solfilteret i disse kremene trekkes inn i huden. Solkremer med fysisk filter inneholder partikler som blant annet reflekterer bort solstrålene. Filteret her trekker ikke inn i huden, men legger seg utenpå huden som et tynt lag. Mange solkremer med fysisk filter kan oppleves som litt seige å påføre, men ikke alle! Vi tilbyr solkremer med fysisk filter som er lette og enkle å påføre. Kremer med fysisk filter er veldig godt egnet til de minste barna og de med svært sensitiv hud.

Solkrem bør derfor brukes året rundt, og er viktig som det siste steget i hudpleierutinen din. Sør-Korea er kjent for å utvikle solkremer som føles lette på huden og gir god hudpleie. Du trenger derfor ikke bekymre deg for at huden skal bli klissete og fet. Og ja, du får fortsatt farge i ansiktet!

Tilbake til bloggen