Hvorfor bør du bruke fuktighetskrem?

Hvorfor bør du bruke fuktighetskrem?

Uansett om du har tørr, oljet eller normal hud, er bruk av fuktighetskrem bra og viktig for huden din. Fuktighetskrem bidrar til at huden holder seg hydrert og fresh. Alle bør bruke fuktighetskrem i ansiktet, men med alderen blir det enda viktigere. Med alderen begynner oljekjertlene som holder huden sunn, å miste kraften, noe som gjør at de lager færre oljer. Ved å tilføre huden fuktighetskrem, hjelper du oljekjertlene så de ikke trenger å jobbe like hardt for å holde huden sunn. 

1. Fuktighetskrem bidrar til å redusere hudproblemer

Når huden tørker ut og blir dehydrert kan du dukke opp flere hudproblemer. Det er fordi huden din er i ubalanse. Tegn på dette kan være rødheter, akner eller overproduksjon av olje, slik at huden blir fet. En god fuktighetskrem som balanserer huden kan hjelpe med å unngå dette. 

 

2. Fuktighetskrem hjelper med å beskytte huden 

Cellene i huden i ansiktet, nakken, brystet og ørene har en tendens til å byttes ut celler oftere enn huden på resten av kroppen. Når cellene er nye, er de også mer utsatt for å bli skadet av vær og UV stråling. Disse områdene er derfor mer utsatt for skader enn huden på resten av kroppen. En sunn hud er også en mer motstandsdyktig hud. Ved å bruke fuktighetskrem hjelper du huden til å beskytte de mest utsatte områdene, slik at huden blir mer motstandsdyktig. Det er viktig å presisere at bruk av fuktighetskrem ikke erstatter bruk av solkrem.

3. Fuktighetskrem hjelper å bekjempe rynker og fine linjer

Ingen ønsker å se eldre ut enn de egentlig er. Når huden tørker ut blir rynker mer synlig, og man har en tendens til å se eldre ut. En fuktighetskrem kan bidra til å forebygge rynker og fine linjer, ved at huden "plumpes" når du påfører fuktighet. Dette bidrar til at huden i ansiktet får et fastere utseende og de fine linjene blir mindre synlig. 

4. En fuktighetskrem kan bidra til å redusere porer. 

Huden vår utsettes for miljøgifter og smuss hver dag, enten det er hjemme eller ute. Disse miljøgiftene og smusset har en tendens til å sette seg i porene. Dersom du ikke beskytter huden din, vil dette smusset sette seg i porene. Ved å bruke fuktighetskrem, fyller du porene med nødvendig hydrering, og den hjelper med å holde mer av disse forurensede stoffene ute av porene. 

Husk å velge en fuktighetskrem ut fra din hudtype. Dersom du har tørr hud bør du velge en fetere krem. Har du fet hud, bør du velge en lettere type fuktighetskrem. Selv om du har fet, tørr, eller normal hud, kan det være vanskelig å finne en fuktighetskrem som passer akkurat deg. Da kan det være lurt å supplere kremen med en ingrediens eller to, slik at du får ingredienser som passer din hud. 

                 

 

Tilbake til bloggen