Hvordan kurere tørr vinterhud?

Hvordan kurere tørr vinterhud?

Vinteren er her, og dette krever også en justering i hudpleien ❄️
 
Med kulden opplever mange å bli tørrere i huden, gjerne også med kløe. De som sliter med eksem opplever ofte en forverring på denne årstiden. Flere kan også oppleve et større utbrudd av akner fordi huden mangler fuktighet. 
 
Kulden hjelper ikke på tørr hud, men det er ofte de store temperatursvingningene som fører til ekstra tørr hud nå. Temperaturen skrus opp inne, og luften blir tørrere. 
Det er viktig at du fortsetter med de samme hudpleierutinene du pleier. Rens og eksfoliering er viktig for å rengjøre huden skikkelig, få fjernet døde hudceller og gjøre huden klar til å motta fuktighet. En ansiktstoner forbereder ikke bare huden på produktene som kommer, men den tilfører også huden fuktighet. 
Vi har ulike ampuller som gir mye fuktighet. B12, Hyaluronsyre, Probiotics og Camellia seed oil er noen favoritter for å gi mye fuktighet. Påfør også rikelig med fuktighetskrem på dagtid, og bruker du en gel fuktighetskrem bør en nå bytte ut denne til en fetere krem. Det vil også være lurt å bytte ut nattkrem med en nattmaske som gir fuktighet gjennom hele natten, og lukker fuktigheten inne. 
Andre tips, drikk mye vann, ikke ta for lange varme dusjer, bruk milde produkter og unn deg selv en fuktighetsgivende ansiktsmaske.
Tilbake til bloggen