Hvilke produkter trenger huden din i høst?

Hvilke produkter trenger huden din i høst?

Høsten er her og dette kan påvirke huden din. For noen vil dette bety mer uren hud, tørr hud, økt pigmentering eller litt mer gusten hud.

Her kommer noen tips for å gi huden din det den trenger i høst. 

Rengjør huden og eksfolier
Det som er ekstra viktig er at du rengjør huden godt, samt eksfolierer den. Her kan det være fristende å bruke en hard eksfoliering, men ikke gå i denne fellen. Bruk en skånsom eksfoliering.

Bruk ingredienser som er med å øke kollagenproduksjon og revitaliserer huden.

Hydrer huden
Dette er svært viktig nå. Huden din trenger nok fuktighet. Får den ikke det kan du oppleve at huden føles stram, får tørre partier, mer uren hud og noen kan også flasse en del. 

Husk også å påføre mye fukt på hals og bryst. Her er huden tynn, og dette området trenger også mye pleie.

Natten er viktig for å regenerere huden, så sørg for å tilføre ekstra pleie og fuktighet, også om natten.

En god ansiktsmaske er også lurt for å tilføre huden nok fuktighet! I Korea er det vanlig å bruke ansiktsmaske daglig 

 

Styrk hudbarrieren
Hudbarrieren ligger i hudens ytterste lag og skal beskytte mot ytre forurensninger og låse inne fuktigheten. Svak hudbarriere kan føre til tørr hud. Om høsten opplever mange at økt tørr luft inne, øker urenheter og kviser i huden. Tap av fuktighet kan også føre til økt talgproduksjon, som er årsaken til større synlige porer og kviser. Tørr hud fører også til svekket hudbarriere. Styrk hudbarrieren ved å bruke en mild ansiktsrens. Tilfør så næringsstoffer, antioksidanter og en rik fuktighetskrem.

Pigmenteringflekker 
Etter sol oppstår det gjerne mer pigmenteringsflekker i solen. For å redusere disse er det viktig å eksfoliere huden, slik at en blir kvitt døde, pigmenterte hudceller og nye kommer frem. Det er også viktig med produkter som øker kollagenproduksjon.

Husk også å fortsette med solkrem hver morgen for å beskytte huden din

Pleie til øyeområdet

Flere opplever at området rundt øynene har fått mer fine linjer etter solen, så ta deg tid til litt pleie også her. Vi anbefaler at du bruker øyepads som tilfører fuktighet og gode næringsstoffer. Øyepads kan du gjerne bruke daglig og det vil gi deg en herlig følelse av velvære.

Fyll på også fra innsiden

Drikk mye vann. Dette er viktig for å holde huden hydrert også fra innsiden. Fyll også på med mange antioksidanter og sunne oljer

Tilbake til bloggen