Få en sterkere hudbarriere med koreansk hudpleie

Få en sterkere hudbarriere med koreansk hudpleie

Hvordan få en sterkere hudbarriere?

- og hva er egentlig hudbarriere?

 

Huden er kroppens største og viktigste organ og derfor også viktig å ta vare på. Når vi snakker om hudbarriere er det gjerne det ytterste hudlaget vi referer til. Det består av robuste hudceller bundet sammen av lipder, og inne i disse hudcellene finnes ceramider, fett, lipider og naturlige fuktighetsgivere. Hudbarrieren er faktisk nødvendig for å overleve, og forhindrer at kroppen mister fuktighet og vann, samt at farlige stoffer trenger inn i kroppen gjennom huden. 

Hudbarrieren gjør en viktig jobb for oss, og har særlig 3 viktige oppgaver

1) Beskytte kroppen mot forurensing og UV stråler

2) Holde på vann for å forhindre at kroppen og huden blir dehydrert

3) Transportere viktige næringsstoffer til huden  

Hudbarrieren din er også en bestemmende faktor for hvor sunn og jevn huden din ser ut. En usunn hudbarriere vil miste hudens naturlige oljer og fuktighet, mens en sunn hudbarriere vil forhindre dette, samt være mer resistent mot aldring.  

Hva kan ødelegge hudbarrieren?

Både indre og ytre faktorer kan ødelegge hudbarrieren din. Indre faktorer kan være stress og genetikk. Ytre faktorer kan være:

- For tørr eller fuktig luft

- Allergier, og forurensing

- For mye sol

- Vaskemidler og såper som skader PH verdien i huden

- Overeksponering av harde kjemikalier

- Streoider

Dersom du har en svak hudbarriere er det viktig å tilføre huden en beroligende og hydrerende fuktighetskrem, gjerne som inneholder lipider. Dette vil være med på å styrke hudbarrieren.

5 tips for å beskytte og forsterke hudbarrieren

1) Forenkle hudpleierutinen din

Bruk av for mange aktive ingredienser, hudpleieprodukter, kan være med på å gjøre hudbarrieren din svakere. Det kan derfor være lurt å bruke milde produkter, og være forsiktig med hard eksfoliering.

 

2) Rens huden din på en mild og skånsom måte

Dersom du ønsker en hud som både ser og føles bra ut, er det viktig å rense huden. Bruk en mild og skånsom rens som tar vare på PH verdien i huden, samtidig som huden din blir ren. 

3) Ta vare på hudens PH verdi 

Bruk produkter som er med på å opprettholde hudens PH verdi og pass på at de ikke er for sur eller basisk. Huden din har det best med en PH verdi som ligger på 4,7. 

 

4) Bruk oljer for å styrke hudbarrieren

Planteoljer kan være med å beskytte å gjenopprette hudbarrieren. Noen av de mest effektive oljene er Jojoba, Camelia, kokkos, mandel og rosehip. Bruk oljen alene, eller bland i dagkremen din. 

5) Bruk produkter som inneholder hyaluronsyre og glycerin

Denne typen fuktighet vil beskytte huden din mot tap av fuktighet ved at den legger seg som en tynn film utenpå huden. Den vil også bidra til å styrke hudbarrieren.

 

Husk at ikke alle hudpleieprodukter virker like godt for alle, og det kan hende du må prøve deg litt frem i forhold til hva som passer best for akkurat din hud. 

 

Tilbake til bloggen