Akner (kviser) hvordan behandle dette?

Akner (kviser) hvordan behandle dette?

Kviser er en betennelsesreaksjon som oppstår fordi en talgkjertel er tett. Ofte kan kvisene bli rød og vonde. Noen ganger kan det også danne seg arr fra kvisene. Mange opplever kviser i tenårene, men dette kan også oppstå hos senere i livet. Kvisene kan gjerne oppstå som en reaksjon på stress eller at en bruker produkter i ansiktet som ikke er tilpasset sensitiv, fet eller uren hud. 

Hvordan kan du forebygge og behandle kviser?
Det viktigste du gjør er å holde huden ren. Rens huden både morgen og kveld med renseprodukter som er tilpasset huden din. 
Pass på å få eksfoliert huden, for å fjerne døde hudceller, men ikke skrubb. Dette kan gjøre huden irritert. 
Bruk gjerne en punktbehandling direkte på kvisene. 
Det er viktig at du tilfører huden nok fuktighet. Dersom huden ikke får fukt kan talgproduksjonen øke og det kan føre til mer uren hud og flere kviser. 
Det er også viktig at du husker på å bruke solprodukter som er tilpasset fet og uren hud. 

Å behandle kviser kan ta tid, det er derfor viktig at du er tålmodig og bruker produktene over tid. 

Tea tree er en naturlig ingrediens som er evidensbasert virkningsfullt mot kviser. Den reduserer ikke bare bakterier, men dreper dem. (Visste du at tea tree også er virkningsfull mot neglesopp?). En studie viste også at tea tree var med å fjerne rødheter og irritasjoner i huden hos de med rosacea og de som sliter med psoriasis. Super ingrediensen kan også brukes dersom du er plaget med flass. Bruk et par dråper i shampoen og dette skal kunne redusere mengden flass. Dersom du har veldig sensitiv hud bør du likevel teste ut på et lite område før du bruker det på et større område. 

The Potions har satt sammen en pakke som gir deg fullverdig behandling mot kviser. Den passer alle hudtyper, også de med ekstra sensitiv hud. Les mer her Komplett hudpleierutine mot akne 

Tilbake til bloggen