Hvilke ingredienser skal jeg velge mot tørr hud, akne hud og Rosacea?

Hvilke ingredienser skal jeg velge mot tørr hud, akne hud og Rosacea?

Det kan virke som det hele tiden kommer nye ingredienser og løsninger for huden din. Teknologien utvikler seg og produktene blir renere og mer effektive. Ikke alle ingredienser er nye for oss, men de er nå mye mer effektive! Hvordan kan dette ha seg? Ingrediensene blir mer effektive når molekylene og bindingene i vitaminer og aminosyrer blir "klippet opp", slik at de kan trekke dypere ned i huden. "Store" molekyler blir liggende utenpå huden og pleier bare det øverste laget, men med de nye teknikkene kan ingredienser trekke igjennom Epidermis og ned Dermis. Ingrediensene blir mer konsentrert og dermed mer effektiv for å oppnå resultater! Dette liker vi!

I et hav av ingredienser kan det være vanskelig å finne de perfekte produktene! Før sverget nesten alle til A-vitamin krem. A vitamin i seg selv er en av de mest kraftfulle og effektive ingrediensene innen hudpleie, men i en A-vitamin krem er resultatene begrenset fordi den består for det meste av fettstoffer/lipider. Går du over til Retinol, som er høy konsentrert A-vitamin serum, kan du oppnå mye bedre resultater mot uren hud, akne, og fine linjer.

Det anbefales å lage en opptrappingsplan når du starter med aktive ingredienser. Føl deg frem, hva som er bra for din hud. Litt prikking i huden er bra, det er produktet som jobber. Opplever du kløe eller svie er dette en indikasjon på overdreven bruk. Alle ampullene fra The Potions serien er høykonsentrerte og rene ingredienser som føles gode på huden.

Hva er Mugwort?

Mugwort er en superingrediens som er veldig populær innen Koreansk hudpleie. Mugwort som heter burot på norsk har blitt brukt i mange år allerede og har en rekke fordeler. Blant annet styrker mugwort hudens barriere igjennom økt kollagen produksjon og har mange likheter med vitamin C. Vitamin C og burot vil begge jevne ut hudtonen, gir glød og masse fuktighet! Mugwort essens har en  beroligende effekt og anti bakterielle egenskaper redusere akne, beroliger eksem, psoriasis og rosacea.

 

Ofte stilte spørsmål, med følgende produkt anbefalinger

Hvorfor blir huden min tørr?

 • Huden kan bli tørr av flere grunner. Den vanligste årsaken er for lav produksjon av talg i huden. Denne talgen smører huden som en olje slik at huden kan holder på fuktigheten.
 • Ved for lav talgproduksjon danner det seg små sprekker i huden og fuktigheten fordamper, hudens barrierefunksjon blir svekket.
 • Vi blir tør i huden ved lavt væskeinntak, da blir huden dehydrert.
 • Kulde og tørt inneklima gjør huden ekstra tørr om vinteren.
 • Tørr hud over lengre tid gjør huden irritert og sensitiv. Svært tørr hud kan utvikle seg til eksemhud.
 • Hyaluronsyre binder fuktigheten (holder på vesken i huden) mellom kollagen og elastinet i huden.
 • Lipider som ligner mest mulig på hudens egne fettstoffer er mest effektive. Jojoba og Camelia seed oil er rene oljer som huden gjenkjenner som lipider og fukter godt. 

 

Hvorfor bør man bruke fuktighetskrem?

 • En god fuktighetskrem skal inneholde næring til huden. Hjelper huden å opprettholde balansen. Den har riktig PH verdi og gir fuktighet til hudcellene slik at de holder seg elastisk og spenstig. Når huden er hydrert vil den se sunn og frisk ut. En fuktet hud beskytter mot tidlige aldringstegn og gjør den mer motstandsdyktig mot ytre påkjenninger. En fuktet hud får lite sprekker og holder bedre på fuktigheten.

 

Fet hud, bør jeg bruke fuktighet?

 • Har du en oljete hud som produserer rikelig med talg? Mest sannsynlig trenger den mer fuktighet og balanse. En oljete og fet hudtype kan også bli dehydrert. Huden trenger fuktighet fra talg som smører og beskytter hudens overflate det har den nok av her, men også fuktighet fra vannløselige molekyler som hyaluronsyre, peptider og antioksidanter som fukter cellene i dybden.

 

Hvorfor rense huden?

 • Hvorfor trenger vi å rense huden egentlig, er det ikke nok å vaske over ansiktet med vann?
 • En ansiktsrens renser huden for vann og oljeløselige partikler. Døde hudceller blander seg med kosmetikkrester, ytre forurensning og bakterier fra hendene våre. En god rens pleier og fukter huden samtidig som den renser porene for smuss. Rensen balanserer hudens pH verdi, dette er viktig for å opprettholde normalfloraen i huden vår. Normalfloraen inneholder riktig mengde av gode bakterier som beskytter huden. Du vil oppnå en mer glødende og balansert hud ved å rense regelmessig. Rens huden morgen og kveld.

 

Hvorfor får jeg kviser?

 • Kviser kan komme av flere grunner og er ofte sammensatt. Fet hud har en høyere talgaktivitet og er mer utsatt for kviser. Kviser oppstår når talgkjertlene blir tett. Oftest tettes talgkjertlene av for mye talg sammen med døde hudceller som binder seg sammen. Her blir bakterieveksten for stor og det kommer små betennelser inne i porene, også kalt akne. Akne kommer også av inngrodde hårstrå.
 • Talgrik hud har økt følsomhet for hormonell påvirkning og vil derfor lettere utvikle akne.
 • En tørr hudtype får oftest akne utbrudd ved menstruasjon eller for mye stress. For lite rensing og eksfoliering kan også være en årsak. Da får den tørre huden tette porer.
 • Ytre påvirkninger kan også føre til akne. Slike påkjenninger for huden kan være forurensning eller damp mot huden, medikamenter, mat og dårlig søvn.
 • Hormonell akne oppstår selv om porene ikke er tette. Hormonsvingninger kommer ved pubertet, graviditet, eggløsning og overgangsalder. Her ses kvisene oftest på nedre del av ansiktet og haken. Disse kvisene kan vi ikke "stoppe" men vi kan bruke produkter som roer huden og forkorter utbruddet.

 Hva er Rosacea?

 • Rosacea er en hudtilstand som kjennetegnes med rødmosen hud over kinn og nese. Huden blir betent og små blodårer utiver seg og kommer til syne. Utslettet kan føles ubehagelig og det kan oppstå hevelse i huden. Rosacea ses ofte som anfallsvis rødflammet hud som varer noen minutter.
 • Rosacea deles i tre grupper. Den første og vanligste sorten (erytemoteleangiektatisk) er rødme i kinn og nese. Ved Rosacea er hudens immunforsvar ekstra sensitiv og reagerer på en midd som alle har i huden. Denne midden trives best i nese og kinn område. Men også på hake partiet. Type 2 (papulopustulær) er med rødme men også små nupper og akne, denne kan forveksles med vanlig akne eller eksemhud. Type 3 (phymatøs), her har huden på nesen forandret struktur. Dette kommer over lang tid med irritasjon i vevet på nesen.
 • Rosacea trigges av vær, alkohol, UV stråling, krydret mat, sterke følelser og stress. Huden trenger beroligende ingredienser sammen med bakteriehemmende ingredienser og høy UV beskyttelse.
 • Mugwort og cica er noen av ingrediensene som er å anbefale, da de har antibaktrielle egenskaper og beroliger huden.

 

Trust the Process

Vær snill med deg selv, husk at resultater kommer ikke over natten, men til den som er litt tålmodig. 

 

Håper du har en strålende dag, det fortjener du!

 

Vennlig Hilsen Hudpleier Jeanett  

 

 

 

Tilbake til bloggen