Galactomyces

Galactomyces

Fermenterte ingredienser i hudpleie er nå begynt å bli populært, også i vesten. Med fermentert tenker en kanskje på mat som kefir, surkål eller kimchi som inneholder gode bakterier, som probiotika. Men faktisk så brukes fermentering også i hudpleieprodukter.

Hva er galactomyces? 

Galactomyses er en type sopp som kommer fra soppfamilien dipodascaceae. Denne gjærede soppen kommer frem ved fermentering av sake. 

Soppen ble først oppdaget på 1970-tallet da en så at arbeiderene som jobbet med å fermentere sake hadde så ungdommelige, rynkefrie og glatte hender. Videre ble det gjort forskning på hva som kunne være årsaken til dette. 

Siden den gang er galactomyces blitt hyppig brukt i koreansk hudpleie. Den inneholder mange ulike antioksidanter, aminosyrer, vitaminer og mineraler, som er bra for huden. 
Galactomyces i hudpleieprodukter
Flere studier har vist at galactomyces er bra for mange ting. Over tid kan den være med å redusere store porer og sorte hudormer, redusere pigmentflekker, redusere akneutbrudd, redusere oljete hud og føre til at andre produkter trekker bedre inn i huden. 
Hvem kan bruke Galactomyces?
Galactomyces er svært mild, næringsrik og kan brukes av de aller fleste. Også de med sensitiv hud. Dersom du er plaget med fungal akne bør en ikke bruke fermenterte ingredienser som galactomyces. 
Hvordan bruke Galactomyces? 
Bruk den etter du har renset huden og påført toner både morgen og kveld. Vår galactomyces ampull inneholder 100% Galactomyces fermentfiltrat. 
 
Tilbake til bloggen