q10 for å øke kollagenproduksjon

Q10, kan denne ingrediensen stramme opp huden?

Q10 i jakten på en strammere hud

Har du hørt om Q10? Hvis ikke bør du lese nærmere her. 

Q10 er blitt brukt i Koreansk hudpleie over lengre tid, i jakten på en strammere og mer elastisk hud. 

Q10 er et naturlig enzym som kroppen selv produserer og er et av de mest fundamentale antioksidantene. Q10 er en slags fettløselig kinoforbindelse som finnes i hver celle i kroppen, og som er avgjørende for energiproduksjon i cellene. 

Når vi er unge produserer kroppen så mye Q10 vi trenger på egenhånd. Etter hvert som vi blir eldre, bremser aldring og stress opp denne produksjonsprosessen og Q10 lagrene våre reduseres. Produksjonen av Q10 begynner allerede å avta i 20 års alderen. 

Q10 er også et kraftig antioksidant. Antioksidanter fungerer som et skjold på huden som kan brukes for å bekjempe alt som bidrar til aldrende hud. Q10 kan altså brukes som et skjold for å beskytte huden din mot UV-stråling, infrarød stråling og ozon forurensing som i stor grad påvirker aldring av huden. Dersom du klarer å beskytte huden mot disse miljøfaktorene, vil du kunne forebygge aldring av huden. Det er vist at Q10 faktisk fungerer på lik linje som en annen superingrediens, nemlig C vitamin. Q10 nøytraliserer fire radikaler på samme måte som C vitamin, og er derfor en populær "anti age" ingrediens. 

Her får du 5 gode grunner til hvorfor du bør bruke Q10

 

1) Q10 gir energi til hudcellene

Denne energien er viktig for å å kunne reparere skade, og sørge for at hudcellene er sunne. Aktive hudceller bidrar til å kvitte seg med avfallstoffer samtidig som huden gjør bedre nytte av næringstoffer. Med alderen går celleaktiviteten ned, noe som fører til livløs og mer rynker i huden

2) Q10 reduserer solskader

Huden din kan bli skadet av UV-stråler og frie radikaler som også kan gjøre skade på hudens DNA. Antioksidantene fra Q10 vil beskytte huden fra sol og frie radikaler på et molekylært nivå og redusere at kollagenet i huden brytes ned og dermed hindre solskader

3) Q10 gir en jevnere hudtone

Q10 blokkerer tyrosinase som hjelper til med produksjon av melanin. I hovedsak betyr dette at Q10 kan bidra til å falme og forhindre mørke pigmentflekker. Merk deg at du ikke bør bruke Q10 dersom du har vitiligo eller mangler pigmenter. På samme måte som Q10 vil kunne lysne mørke flekker, kan Q10 forverre områder som mangler pigmentering. 

4) Q10 stimulerer kollagen og elastin produksjon

Q10 støtter kroppens evne til å produsere kollagen og elastin, noe som kan redusere forekomst av rynker og fine linjer.

5) Q10 gir sunne hudceller

Mer energifylte hudceller betyr sunnere hudceller. Ved å legge til Q10 i hudpleierutinen din, vil hudcellene nyttiggjøre seg bedre av andre næringsstoffer, noe som gir en generelt sunnere hud.

Q10 kan trygt brukes sammen med andre produkter, og passer særlig godt sammen med Hyaluronsyre og Retinol. Innfør gjerne Q10 i hudpleierutinen din som ekstra solbeskyttelse, nå på sommeren. 

 

Tilbake til bloggen